Le Grand Mort, tome 2: Pauline...

Régis Loisel, JB Djian, Vincent Mallié, François Lapierre, Le Grand Mort, tome 2: Pauline... Vents D'Ouest, Issy-les-Moulineaux, Ranska, 2008.

Erwanin ja Paulinen matka Bretagnen rinnakkaismaailmassa jatkuu Suuri kuolema -sarjan toisessa osassa. Pauline tulee pahoinvoivaksi ja katoaa yht'äkkiä. Häntä etsitään mutta tärkeä tehtävä odottaa. Erwan osallistuu harmoniaa ylläpitävään Suuren kuoleman rituaaliin, mutta jokin menee pieleen. Palattuaan nykyisyyteen hän huomaa Bretagnen, josta hän lähti, muuttuneen. Paulinen on nähty palaavan jo kuusi kuukautta aikaisemmin. Aika on vääntynyt sijoiltaan, samoin tapahtumaketjut. Erwan seuraa Paulinen jälkiä Pariisiin. 

Muutos ei koske vain Bretagnea. Tarina ylläpitää oudon levottomuuden tunnetta. Junan ikkunasta vilkkuu ympäristöongelmia, kaduilla vaeltaa osattomia, lehdet ja televisiot kuvaavat levottomuuksia. Loisel ja Djian eivät kirjoita toimintajännäriä, joten ongelmat pysyvät taka-alalla.


Mallién piirrosjälki on edelleen erinomaista, tunnistettavaa ja hieman kulmikasta (jotkin naishahmot ovat hyvin loiselmaisia). Ruuduissa on syvyyttä: tapahtumat sijoittuvat melkein aina piirretyn etualan ja taustan väliin.

Le Grand Mort -sarjan toinen osa ei ole aivan ensimmäisen veroinen, mutta se on edelleen mielenkiintoista ja taidokkaasti piirrettyä fantasiaa.

Lisää albumista

Kommentit